20 jongeren werken tijdens Zuiddag in UZ Leuven

Aan de slag in het ziekenhuis voor het goede doel

Maar liefst twintig scholieren kiezen dit jaar tijdens Zuiddag, op donderdag 20 oktober, voor UZ Leuven als werkplek. Dat zijn dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar. De jongeren zullen de handen uit de mouwen steken op verschillende afdelingen en diensten van het ziekenhuis. 

Zuiddag-reporter

Zo werken Dagmawit en Catho morgen in campus Pellenberg. Nathalie, Emma, Katelijn, Hanne, Bert, Willem en een tweede Willem staan paraat bij het centraal patiëntenvervoer in campus Gasthuisberg. Sarah en Karijn gaan aan de slag in de cafetaria en Ruth kun je vinden in de coffeeshop.

Liana is dan weer actief bij IT, Sana bij het distributiecentrum, Hannes bij intern transport, Bo bij goederenontvangst, Adriaan bij fijndistributie, Shary bij de post- en scandienst en Kay bij de technische dienst. Zoë ten slotte is onze Zuiddag-reporter: zij werkt morgen bij de dienst communicatie en zal verslag uitbrengen over het werk van haar collega-deelnemers.

Werken voor het goede doel

Tijdens Zuiddag werken meer dan 17.000 jongeren uit de middelbare school één dag voor het goede doel. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap: ze kruipen in de kleren van een beroepskracht én steunen tegelijkertijd een goed doel. Dit jaar gaan ze onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho in Brazilië, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. 

Persuitnodiging

De pers is van harte welkom om, net als Zuiddag-reporter Zoë, verslag uit te brengen over de jongeren die in UZ Leuven aan de slag gaan.

Contacteer ons
Over UZ Leuven

Al meer dan tachtig jaar staat UZ Leuven synoniem voor kwaliteitsvolle en vernieuwende medische zorg. Respect voor de diversiteit en aandacht voor de mens achter de patiënt zijn daarbij kernwaarden. Met 1.764 bedden is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België: bijna 10.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor veilige, kwalitatieve en menselijke patiëntenzorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van hooggespecialiseerde patiëntenzorg, innovatief onderzoek en academisch onderwijs. 

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven