Skip to Content

20 jongeren werken tijdens Zuiddag in UZ Leuven

Aan de slag in het ziekenhuis voor het goede doel

Maar liefst twintig scholieren kiezen dit jaar tijdens Zuiddag, op donderdag 20 oktober, voor UZ Leuven als werkplek. Dat zijn dubbel zoveel deelnemers als vorig jaar. De jongeren zullen de handen uit de mouwen steken op verschillende afdelingen en diensten van het ziekenhuis. 

Zuiddag-reporter

Zo werken Dagmawit en Catho morgen in campus Pellenberg. Nathalie, Emma, Katelijn, Hanne, Bert, Willem en een tweede Willem staan paraat bij het centraal patiëntenvervoer in campus Gasthuisberg. Sarah en Karijn gaan aan de slag in de cafetaria en Ruth kun je vinden in de coffeeshop.

Liana is dan weer actief bij IT, Sana bij het distributiecentrum, Hannes bij intern transport, Bo bij goederenontvangst, Adriaan bij fijndistributie, Shary bij de post- en scandienst en Kay bij de technische dienst. Zoë ten slotte is onze Zuiddag-reporter: zij werkt morgen bij de dienst communicatie en zal verslag uitbrengen over het werk van haar collega-deelnemers.

Werken voor het goede doel

Tijdens Zuiddag werken meer dan 17.000 jongeren uit de middelbare school één dag voor het goede doel. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap: ze kruipen in de kleren van een beroepskracht én steunen tegelijkertijd een goed doel. Dit jaar gaan ze onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho in Brazilië, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika. 

Persuitnodiging

De pers is van harte welkom om, net als Zuiddag-reporter Zoë, verslag uit te brengen over de jongeren die in UZ Leuven aan de slag gaan.

Contacteer ons
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven