Skip to Content

Artsen en verpleegkundigen UZ Leuven en Selah Sue blikken samen videoclip in

Medewerkers medisch intensieve geneeskunde bedanken voor alle steun met muzikale video

De dienst medisch intensieve geneeskunde verzorgde de afgelopen maanden de eerste en de laatste kritiek zieke COVID-patiënten. Om een intense periode positief af te sluiten en iedereen binnen en buiten het ziekenhuis te bedanken voor de steun en appreciatie, blikten ze samen met muzikante Selah Sue een videoclip in.

De video werd volledig opgenomen, gemonteerd en van muziek voorzien door verpleegkundigen en artsen van de dienst medisch intensieve geneeskunde, onder leiding van verpleegkundige Bas Aerts. De beelden zijn een combinatie van sfeerbeelden die tonen hoe het eraan toeging op de afdeling tijdens de coronacrisis, en ludieke beelden die speciaal voor deze video werden opgenomen. Muzikante Selah Sue, die een persoonlijke band heeft met de afdeling, zette mee haar schouders onder het project.

Extra boost

“Met veel enthousiasme en strijdlust hebben we geprobeerd om onze patiënten en hun familie niet alleen uitstekende, maar ook warme en menselijk zorg te bieden. We beseffen heel goed dat dit slechts mogelijk was dankzij gigantische inspanningen van en goede samenwerking met iedereen binnen het ziekenhuis. De steun, appreciatie en het respect van iedereen binnen en buiten het ziekenhuis heeft ons steeds energie gegeven om te blijven doorgaan. Elke kleine geste gaf ons een extra boost!”, zegt dokter Philippe Meersseman, arts medisch intensieve geneeskunde en een van de vele initiatiefnemers van het project.

 

 

De video werd volledig ingeblikt, gemonteerd en van muziek voorzien door verpleegkundigen en artsen van de dienst medisch intensieve geneeskunde. / © UZ Leuven
De video werd volledig ingeblikt, gemonteerd en van muziek voorzien door verpleegkundigen en artsen van de dienst medisch intensieve geneeskunde. / © UZ Leuven
Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven