Skip to Content
Gebundelde expertise en kortere wachttijden door samenwerking tussen universitair en regionaal ziekenhuis

Gebundelde expertise en kortere wachttijden door samenwerking tussen universitair en regionaal ziekenhuis

UZ Leuven en AZ Diest vormen samen buikwandcentrum

Sinds 1 april 2019 werken UZ Leuven en AZ Diest samen voor alle buikwandoperaties binnen het buikwandcentrum UZ Leuven - AZ Diest. Alle ingrepen worden uitgevoerd in AZ Diest, de raadplegingen vinden plaats in beide ziekenhuizen. Voor patiënten betekent dat kortere wachttijden en de best mogelijke en meest gespecialiseerde zorg.

Het team van het buikwandcentrum bestaat uit prof. dr. Marc Miserez (UZ Leuven), dr. Nele Van De Winkel (UZ Leuven), dr. Kristof Brutsaert (AZ Diest), dr. Stijn Hillewaere (AZ Diest) en dr. Frédéric Meekers (AZ Diest).

Gebundelde expertise

Het buikwandcentrum UZ Leuven – AZ Diest bundelt de expertise van twee artsen uit UZ Leuven en drie artsen uit AZ Diest. Door die samenwerking kunnen de artsen de patiënt de meest gespecialiseerde zorg op maat bieden voor aandoeningen van de buikwand. Het gaat onder meer over liesbreuken, navelbreuken, littekenbreuken, stomabreuken, chronische buikwandpijn of andere, complexere buikwandaandoeningen. 

“Het is belangrijk om de eigen aanpak regelmatig te toetsen aan de ervaringen van collega’s. Voortaan kunnen we dat voor buikwandchirurgie doen binnen een bredere groep met een veelvoud aan ervaring. Zo worden de meest complexe situaties systematisch besproken op een teamvergadering om in overleg tot de beste oplossing te komen”, zegt dr. Frédéric Meekers van de dienst abdominale heelkunde in AZ Diest.

Kortere wachttijd

De patiënt krijgt niet alleen de expertise van twee ziekenhuizen ter beschikking, ook de service gaat erop vooruit. “Door de samenwerking kunnen afspraken zo efficiënt mogelijk worden ingepland en met vijf artsen hebben we een grotere capaciteit. Daardoor blijft de wachttijd voor operaties en raadplegingen beperkt en worden patiënten snel geholpen”, zegt prof. dr. Marc Miserez van de dienst abdominale heelkunde in UZ Leuven. “We werken nu al vier weken op deze manier en tot nu toe krijgen we alleen maar positieve reacties, zowel van patiënten als van onze medewerkers.”

Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven