Skip to Content

Getransplanteerde patiënten bezorgen met de fiets mondmaskers aan lotgenoten

Transplantoux motiveert getransplanteerden ook in coronatijden om te bewegen

Deze week bezorgt de vereniging Transplantoux elk van haar leden een pakket mondmaskers, met de fiets rondgebracht door vrijwilligers. Transplantoux zet zich in om patiënten na een transplantatie te verbinden en te laten bewegen. Met de actie koppelt Transplantoux bescherming voor de getransplanteerde leden aan de sportieve verbondenheid eigen aan de organisatie, vanop afstand.

Transplantoux wil tonen dat beweging voor patiënten die een orgaantransplantatie ondergingen, mogelijk én belangrijk is. Zo’n orgaantransplantatie is voor sommige patiënten met uiteenlopende aandoeningen de enige overblijvende optie, maar de ingreep vergt veel van het lichaam. Toch kunnen de meeste getransplanteerden een normaal leven blijven leiden, waarbij sporten mogelijk en zelfs heel belangrijk is.

Samen maar apart

In een tijd waarin afstand houden de norm is, is samen bewegen en sporten niet mogelijk. Transplantoux organiseert daarom informatieve webinars en een wekelijks ‘samen maar apart’ online sportaanbod.

Daarnaast bezorgt de vereniging elk van haar leden thuis een aantal mondmaskers met de fiets. Prof. dr. Diethard Monbaliu, voorzitter van Transplantoux: “Met deze actie willen we onze leden op een sportieve manier een hart onder de riem steken. Een persoonlijke groet van de naaister van de mondmaskers en een praatje met de bezorger aan de deur, op afstand, doen deugd in een tijd waarin iedereen in zijn kot moet blijven.”

Dankzij de financiële steun van Rotary Gent konden de vrijwilligers snel aan de slag om de mondmaskers met Transplantouxlogo in elkaar te zetten en rond te brengen.

Contacteer ons
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven