Skip to Content

Heropstart raadplegingen UZ Leuven: inschrijven via de app en direct naar de raadpleging

Screeningstest op COVID-19 vanuit de auto voor ziekenhuisopname

Op maandag 11 mei begon UZ Leuven met de heropstart van niet-dringende ingrepen en raadplegingen. Om dat efficiënt en veilig te laten verlopen voor patiënten en zorgverleners, heeft het ziekenhuis een paar nieuwe maatregelen genomen. Inschrijven in het ziekenhuis gebeurt via een app en screenen op corona gebeurt vanuit de wagen in een screeningstraat op campus Gasthuisberg. Bedoeling is om grote drukte in de algemene ontvangsthal en wachtzones te vermijden, zodat de physical distancing gerespecteerd kan worden. Daarnaast blijven ook de bekende voorwaarden, zoals een mondmasker dragen of symptoomvrij zijn, van kracht.

Inschrijven via de app

Patiënten die naar het ziekenhuis komen, konden al langer hun inschrijving doen via de mynexuzhealth-app. Die formule zal de standaardmanier worden om je in te schrijven in het ziekenhuis. Op de website van UZ Leuven staan filmpjes en uitleg over hoe je een mynexuhealth-account aanmaakt en hoe je je kunt inschrijven bij aankomst in het ziekenhuis. De app geeft je de correcte info en wegbeschrijving, waardoor patiënten direct naar de juiste wachtzone of medische dienst kunnen zonder zich nog te moeten aanmelden aan de inschrijvingskiosk.

Wie de app nog niet geïnstalleerd heeft op zijn smartphone of er nog niet mee gewerkt heeft, kan bij aankomst in het ziekenhuis terecht in de speciaal daarvoor opgerichte inschrijvingsbox aan de ingang van campus Gasthuisberg. Onthaalmedewerkers helpen  daar met de installering van de app of inschrijving. Wie geen smartphone heeft, kan wel nog naar de inschrijvingskiosk of de gewone inschrijvingen in het ziekenhuis zelf.

Testen in de auto

Patiënten die naar het ziekenhuis komen voor een ziekenhuisopname, daghospitalisatie, functiemeting of een ingreep die speekselaerosols kan verspreiden, zullen gescreend worden op het coronavirus met een eenvoudige wisser in een screeningstraat aan campus Gasthuisberg. Zorgverleners van UZ Leuven zullen de screening doen terwijl de patiënt in de wagen zit. Patiënten komen een dag op voorhand naar campus Gasthuisberg en volgen de signalisatie naar parking West. Daar laten ze zich testen bij een van de zes wachtposten. Na de test rijden de patiënten terug naar huis. Patienten die positief testen, worden telefonisch verwittigd. Wie COVID-19-negatief blijkt te zijn, wat voor de meeste mensen het geval zal zijn, krijgt geen telefoon en mag zoals afgesproken naar het ziekenhuis komen.  

Als de test positief is, beslist de behandelende arts of de opname of het onderzoek kan doorgaan met de nodige veiligheidsmaatregelen of enkele weken zal uitgesteld worden. De patiënt krijgt op dat moment een nieuwe afspraak.

Contacteer ons
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven