Skip to Content
Jo Vandeurzen voorzitter van ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant

Jo Vandeurzen voorzitter van ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant

Ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant dient aanvraag tot erkenning in bij Vlaamse overheid

Het ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant dient zijn aanvraag tot erkenning in bij de Vlaamse overheid. Voorzitter van het netwerk wordt Jo Vandeurzen.

Uiterlijk op 1 januari 2020 moet elk ziekenhuis lid zijn van een erkend ziekenhuisnetwerk.  De overheid wil daarmee de samenwerking tussen de ziekenhuizen stimuleren.

Vanuit dat perspectief ondertekenden AZ Diest, RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen en UZ Leuven  in mei 2017 een intentieverklaring om nauwer te gaan samenwerken. Eind 2018 stelden ze samen een visie voor de lange termijn op. De vier ziekenhuizen werkten sindsdien verder aan de structuur van het nieuwe netwerk. Vandaag dienen de ziekenhuizen uit Oost-Vlaams-Brabant hun erkenningsaanvraag in.

Ondertussen wordt er aan de gemeenschappelijke identiteit en herkenbaarheid verder vormgegeven. De ziekenhuizen willen met het netwerk dezelfde standaard van aantoonbaar kwaliteitsvolle zorg aanbieden en bewaken, zo dicht mogelijk bij de patiënt en met het oog op continuïteit van zorg tussen de verschillende zorgpartners. Ze willen anderzijds ook de eigenheid van de partners verder accentueren.

Jo Vandeurzen zal dit netwerk leiden. Jo Vandeurzen: ‘De samenwerking tussen de ziekenhuizen in Oost-Vlaams Brabant heeft mooie opportuniteiten om kwaliteitsvolle zorg aan te bieden in de regio. Ik kijk ook uit naar de samenwerking met andere stakeholders in de eerste lijn, de geestelijke gezondheidszorg en de revalidatiesector.’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatiedienst van UZ Leuven op communicatie@uzleuven.be of telefonisch via tel. 016 34 49 55. Jo Vandeurzen is bereid om de pers te woord te staan. 

Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven