Skip to Content

Kerstconcerten zorgen voor vleugje warmte in het ziekenhuis

UZ Leuven organiseert al meer dan 28 jaar kerstconcerten

Een ziekenhuis is niet alleen een plaats voor medische zorg en klinisch onderzoek, maar ook een plek waar verdriet, pijn, vriendschap en hoop een belangrijke rol spelen. Daarom organiseert UZ Leuven elk jaar in december enkele kerstconcerten. Morgen, donderdag 15 december, vindt het eerste kerstconcert plaats in campus Gasthuisberg.

Voor iedereen

UZ Leuven organiseert al meer dan 28 jaar kerstconcerten. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers is het een moment om samen te genieten van de warme kerstsfeer. Patiënten kunnen onder begeleiding met hun rolstoel of bed naar het concert gebracht worden en na afloop terug naar de kamer. Tijdens het concert is er continu medisch toezicht.

Twee kerstconcerten

Dit jaar staan er twee kerstconcerten op het programma. Op donderdag 15 december geeft de zanggroep Moi Kochani het startschot in campus Gasthuisberg met een selectie van warme en swingende kerstliederen. Op maandag 19 december treedt het vierstemmige popkoor ItTakes4 op in campus Pellenberg met een mooie mix van traditionele en poppy kerstliedjes.

Praktisch

  • Moi Kochani

    • Wanneer? Donderdag 15 december om 20 uur

    • Waar? Ontvangsthal campus Gasthuisberg, Herestraat 49, 3000 Leuven

  • ItTakes4

    • Wanneer? Maandag 19 december om 19.30 uur

    • Waar? Auditorium campus Pellenberg, Weligerveld 1, 3212 Pellenberg

De pers is vriendelijk uitgenodigd op deze gezellige muziekbijeenkomsten.  

Contacteer ons
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven