Levensloop Leuven op 22-23 april: UZ Leuven, KU Leuven en Leuvens kankerinstituut gaan er samen voor

Gezamenlijke deelname onderstreept solidariteit met iedereen die met kanker geconfronteerd wordt

Voor Levensloop Leuven op 22-23 april bundelen UZ Leuven, KU Leuven en het Leuvens kankerinstituut (LKI) de krachten. Samen zijn ze goed voor 7 teams op een totaal van 68. Levensloop steunen kan nog altijd, bijvoorbeeld door een team te sponsoren of door tijdens het event zelf lopers en wandelaars te komen aanmoedigen. Ook de pers is welkom. Plaats van afspraak is het Militair kwartier Cdt de Hemptinne in Heverlee.

Verbondenheid

Voor deze editie van Levensloop Leuven beslisten UZ Leuven, KU Leuven en het LKI de handen in elkaar te slaan en gezamenlijk teams te vormen. Een logisch besluit, zo zegt prof. dr. Michel Delforge, voorzitter van het LKI: “De verbondenheid die Levensloop uitdraagt, kunnen we zo nog meer symboliseren. Samen lopen of wandelen geeft een sterk signaal van solidariteit met iedereen die met kanker geconfronteerd wordt.”

Steunen kan nog altijd

Levensloop Leuven steunen kan nog altijd, bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een team of door een team te sponsoren. Iedereen is ook welkom op het event zelf om de lopers en wandelaars aan te moedigen. Aan diverse kraampjes zijn er gadgets, drank en hapjes te verkrijgen tegen democratische prijzen; de opbrengst gaat integraal naar Levensloop.

Pers van harte welkom

Ook de pers is van harte welkom op Levensloop Leuven, Militair kwartier Cdt de Hemptinne, Hertogstraat 184 in Heverlee, van 22 april 15 uur tot 23 april 15 uur.

Over Levensloop

Levensloop is een estafette waarbij teams 24 uur lang wandelen en lopen. Via sponsoring zamelen de teams geld in voor de strijd tegen kanker. Iedereen is welkom op de happening om zijn solidariteit te betonen voor personen die kanker (gehad) hebben, en om personen die overleden zijn aan de ziekte, te herinneren. De duur van Levensloop, 24 uur, symboliseert het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten. 
Er zijn jaarlijks verschillende edities van Levensloop verspreid over heel België.
Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker. De ingezamelde gelden worden ingezet voor onderzoek, sociale omkadering en preventie.

Contacteer ons
Lieve Van den Bosch medewerker UZ Leuven
Lieve Van den Bosch medewerker UZ Leuven
Over UZ Leuven

Al meer dan tachtig jaar staat UZ Leuven synoniem voor kwaliteitsvolle en vernieuwende medische zorg. Respect voor de diversiteit en aandacht voor de mens achter de patiënt zijn daarbij kernwaarden. Met 1.764 bedden is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België: bijna 10.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor veilige, kwalitatieve en menselijke patiëntenzorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van hooggespecialiseerde patiëntenzorg, innovatief onderzoek en academisch onderwijs. 

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven