Skip to Content

Militair commando provincie Vlaams-Brabant schenkt 10.000 euro aan de ziekenhuisschool

Op vrijdag 2 juni heeft provinciecommandant Kolonel Vlieger Koen Hillewaert en zijn team van het Militair Commando Vlaams-Brabant een cheque van 10.000 euro overhandigd aan de ziekenhuisschool van UZ Leuven. Dat bedrag is afkomstig van de opbrengst van het zesde benefietconcert van de vermaarde Koninklijke Militaire Muziekkapel.  Schooldirecteur Ingrid Donceel is alvast heel opgetogen met deze steun. "Elke extra steun aan onze school is meer dan welkom. Met de schenking van het Militair Commando kunnen wij extra nuttig materiaal aankopen of investeren in nieuwe ruimtelijke inrichting."

 

Het 'gewone' leven op school

De band tussen de ziekenhuisschool en het Militair Commando van de provincie Vlaams-Brabant bestaat al vele jaren - sinds 2010 neemt de provinciecommandant het peterschap van de school waar - en betekent voor de ziekenhuisschool een belangrijke en warme steun. Schooldirecteur Ingrid Donceel: "Door naar school te blijven gaan tijdens het ziekenhuisverblijf, kan het kind de band met de thuisschool behouden en blijft het gewone leven binnen handbereik. De ziekenhuisschool zorgt voor onderwijs op maat: op basis van de leermethoden van de thuisschool krijgt elke leerling een geïndividualiseerd aanbod. Die aanpak op maat vraagt een ruime ondersteuning. Elke extra steun is dan ook meer dan welkom. Met de schenking van het Militair Commando kunnen wij bijvoorbeeld nuttig materiaal zoals laptops en handboeken aankopen of investeren in nieuwe ruimtelijke inrichting zoals een keuken voor kooklessen."

De provinciecommandant liet alvast weten dat ook in 2017 een benefietconcert gepland is, ditmaal op vrijdag 20 oktober.

 

Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven