Skip to Content

Mobiel UZ Leuven-team ondersteunt Leuvense woonzorgcentra

Testen van bewoners en medewerkers in woonzorgcentrum Booghuys is startschot samenwerking

UZ Leuven zet zich in om de Leuvense eerstelijnszorg te ondersteunen. Vandaag nam een mobiel team zo'n 85 stalen af bij bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Booghuys om te testen op COVID-19. 

Een mobiel team van UZ Leuven-zorgverleners ging vandaag langs in het Leuvense woonzorgcentrum Booghuys. Daar namen zij vandaag bij 85 mensen, zowel bewoners als medewerkers, een staal af via een wisser in de keel om te kunnen testen op COVID-19. Dat gebeurde in een speciaal daarvoor ingerichte tent buiten aan het woonzorgcentrum. Prof. dr. Johan Flamaing, diensthoofd geriatrie in UZ Leuven, en arts-specialisten in opleiding van de dienst neus-, keel- en oorziekten vormden samen het testteam. Nele Stroobants, medewerker ziekenhuishygiëne in UZ Leuven, start de mobiele teams mee op. Zij coördineert de staalafnames en adviseert de woonzorgcentra over de hygiënische aspecten.

Plexusziekenhuizen versterken eerstelijnszorg

Alle ziekenhuizen die deel uitmaken van het ziekenhuisnetwerk Plexus, waaronder UZ Leuven, werken nauw samen in de aanpak en organisatie van de COVID-19-zorg en nemen initiatieven om de eerstelijnszorg te ondersteunen. UZ Leuven en Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven bieden concrete hulp aan de eerstelijnszorg in de zones Leuven, Leuven-Noord, Leuven-Zuid en de Druivenstreek. Het testen van bewoners en medewerkers in woonzorgcentrum Booghuys is voor UZ Leuven het startschot van deze samenwerking. 

Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven