Skip to Content

Nieuwe app maakt zorgverleners wegwijs in orale anti-kankertherapie

Artsen, verpleegkundigen, apothekers en IT-specialisten van UZ Leuven ontwikkelden samen de nieuwe app Oncot’app. De app bevat informatie voor zorgverleners over tientallen verschillende orale anti-kankertherapieën en vervangt het bestaande zakboekje voor orale anti-kankertherapie, dat tot nu toe op papier verdeeld werd.

De nieuwe app Oncot’app bevat informatie over de orale anti-kankertherapieën die in de klinische zorg momenteel het meest relevant zijn. De tool werd ontwikkeld voor de zorg in UZ Leuven, maar is ook voor artsen, apothekers en verpleegkundigen buiten het ziekenhuis gratis beschikbaar.

De app geeft onder meer informatie over de aandoeningen waarvoor een behandeling wordt ingezet, instructies voor een correcte inname, interacties met andere geneesmiddelen of voeding, mogelijke bijwerkingen … Zo kunnen zorgverleners hun patiënten goed begeleiden bij hun orale anti-kankertherapie.

Zakboekje

De app vervangt een papieren zakboekje dat 76 pagina’s telt. Het boekje werd in UZ Leuven ontwikkeld, maar intussen gebruikten ook veel zorgverleners uit andere ziekenhuizen en uit de eerste lijn het naslagwerk.

Eenvoudig updaten

Met de app wordt het nog makkelijker om informatie over een therapie op te zoeken. Zorgverleners kunnen zoeken op stof- en merknaam en krijgen dan een volledige fiche per product. Bovendien is het met de app eenvoudiger om regelmatig te updaten. Dat is nodig omdat het gebruik van orale kankertherapieën de laatste jaren sterk gestegen is. De app is ten slotte helemaal gratis.

Beschikbaar voor Android en als webversie

De app is beschikbaar als app voor Android en als versie voor webbrowsers via www.uzleuven.be/oncotapp.

De app kwam tot stand dankzij het cyztraproject van UZ Leuven en met de financiële steun van AbbVie. Het cyztraproject is een samenwerking van oncologisch verpleegkundigen, ziekenhuisapothekers en arts-specialisten binnen het Leuvens kankerinstituut (LKI). De applicatie werd zo volledig en juist mogelijk opgesteld, maar vervangt natuurlijk nooit het eigen denken en handelen van de zorgverlener.

Meer info via www.uzleuven.be/oncotapp of via oncotapp@uzleuven.be.

De nieuwe app Oncot’app bevat informatie over de orale anti-kankertherapieën die in de klinische zorg momenteel het meest relevant zijn. / © UZ Leuven
De nieuwe app Oncot’app bevat informatie over de orale anti-kankertherapieën die in de klinische zorg momenteel het meest relevant zijn. / © UZ Leuven
Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven