Persmededeling UZ Leuven

n.a.v. de berichtgeving in De Standaard over stopzetting samenwerking met professor Van Gool

In 2013 liet UZ Leuven een onderzoek met interne en externe experten uitvoeren over het klinisch onderzoeksproject ‘tumorvaccinatie’ van prof. dr. Stefaan Van Gool. Na dat onderzoek werd zowel door UZ Leuven als KU Leuven beslist om de samenwerking met professor Van Gool stop te zetten. Bij de opzegging van de arbeidsovereenkomst werd een vertrouwelijkheidsclausule opgenomen, waardoor UZ Leuven verder niet wenst te reageren op deze zaak.

UZ Leuven benadrukt dat er nooit gevaar is geweest voor patiënten. Patiënten en betrokken instanties werden toen op de hoogte gesteld. De discussie ging niet over de mogelijke nadelige effecten van het vaccin, maar over het aantonen van de mogelijke werkzaamheid ervan.

Een klinisch wetenschappelijk onderzoek verloopt via strikte regels en procedures die bewaakt worden door de ethische commissie en die altijd door UZ Leuven gevolgd worden. 

Over UZ Leuven

Al meer dan tachtig jaar staat UZ Leuven synoniem voor kwaliteitsvolle en vernieuwende medische zorg. Respect voor de diversiteit en aandacht voor de mens achter de patiënt zijn daarbij kernwaarden. Met 1.764 bedden is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België: bijna 10.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor veilige, kwalitatieve en menselijke patiëntenzorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van hooggespecialiseerde patiëntenzorg, innovatief onderzoek en academisch onderwijs. 

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven