Skip to Content

Persmededeling UZ Leuven

n.a.v. de berichtgeving in De Standaard over stopzetting samenwerking met professor Van Gool

In 2013 liet UZ Leuven een onderzoek met interne en externe experten uitvoeren over het klinisch onderzoeksproject ‘tumorvaccinatie’ van prof. dr. Stefaan Van Gool. Na dat onderzoek werd zowel door UZ Leuven als KU Leuven beslist om de samenwerking met professor Van Gool stop te zetten. Bij de opzegging van de arbeidsovereenkomst werd een vertrouwelijkheidsclausule opgenomen, waardoor UZ Leuven verder niet wenst te reageren op deze zaak.

UZ Leuven benadrukt dat er nooit gevaar is geweest voor patiënten. Patiënten en betrokken instanties werden toen op de hoogte gesteld. De discussie ging niet over de mogelijke nadelige effecten van het vaccin, maar over het aantonen van de mogelijke werkzaamheid ervan.

Een klinisch wetenschappelijk onderzoek verloopt via strikte regels en procedures die bewaakt worden door de ethische commissie en die altijd door UZ Leuven gevolgd worden. 

Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven