Skip to Content
PERSUITNODIGING: UZ Leuven neemt als eerste ziekenhuis in België fotonen tellende CT-scanner in gebruik

PERSUITNODIGING: UZ Leuven neemt als eerste ziekenhuis in België fotonen tellende CT-scanner in gebruik

Als een van de eerste vijfentwintig ziekenhuizen wereldwijd beschikt UZ Leuven voortaan over een fotonen tellende CT-scanner. Anders dan bij klassieke CT-toestellen analyseert dit nieuwe toestel élk foton of elke x-straal die door het lichaam gaat. Het resultaat: scherpere beelden aan een lagere stralingsdosis, met een ongezien oog voor detail.

Een CT-scanner maakt gebruik van röntgenstralen of fotonen die door het lichaam gestuurd worden. Bij de huidige generatie scanners zit er vrij veel ruis op de beelden: niet alle fotonen kunnen geanalyseerd worden, waardoor het potentieel van de technologie onderbenut blijft. UZ Leuven neemt nu als eerste ziekenhuis in België een zogenaamd photon counting CT-toestel van Siemens Healthineers in gebruik. Dit toestel kan wél elk individueel foton analyseren en daardoor beelden maken die gedetailleerder zijn dan ooit.

Korte rondleiding

Op vrijdag 19 november voorziet UZ Leuven tussen 10.15 uur en 13.15 uur de mogelijkheid om beelden te komen maken van het nieuwe toestel. Prof. dr. Chantal Van Ongeval (diensthoofd radiologie van UZ Leuven) en haar team geven in time slots een korte rondleiding en leggen de voordelen van het nieuwe toestel aan u uit. We voorzien per time slot de mogelijkheid tot interview met het team van professor Van Ongeval en producent Siemens Healthineers.

Praktisch

We voorzien zes time slots tussen 10.15 uur en 13.15 uur. Die slots zijn er in eerste instantie voor de audiovisuele pers. Vrijdagvoormiddag, voorafgaand aan het persevent, sturen we een persbericht uit met duiding en quotes van betrokken experts.

Gelieve uw aanwezigheid op voorhand te bevestigen via communicatie@uzleuven.be. Een persmedewerker van UZ Leuven belt u vervolgens op om een time slot vast te leggen.

Parkeren doet u best op de bezoekersparking van UZ Leuven, campus Gasthuisberg (Herestraat 49, 3000 Leuven). U dient zich aan te melden aan het onthaal van de hoofdingang, om u vervolgens naar de dienst radiologie te begeven.

Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven