Skip to Content

Schenking geeft impuls aan klinisch onderzoek longtransplantatie

UZ Leuven ontvangt een schenking van 250.000 euro voor klinisch translationeel onderzoek aan de afdeling longtransplantatie.

UZ Leuven ontvangt een schenking van 250.000 euro voor klinisch translationeel onderzoek aan de afdeling longtransplantatie. Een Nederlandse familie schenkt de som uit erkentelijkheid aan het onderzoeksteam. Voor het universitaire ziekenhuis is de gift een broodnodige injectie voor een onderzoeksproject over chronische afstoting na een longtransplantatie. 

In het verleden ontving de afdeling longtransplantatie van UZ Leuven al aanzienlijke bedragen van dezelfde familie. Die schenkingen droegen bij tot de huidige uitstekende transplantatieresultaten, die tot de absolute wereldtop behoren.

Levenskwaliteit

De schenker heeft opnieuw gekozen om het longtransplantatieteam van UZ Leuven met deze belangrijke financiële injectie te ondersteunen. De gift van een kwart miljoen euro is een belangrijke steun voor de voortzetting van onderzoeksprojecten die de kans op genezing of langere overleving met betere levenskwaliteit bevorderen.

Concreet zal het team van prof. dr. Geert Verleden met deze bijdrage een belangrijk onderzoeksproject kunnen uitvoeren naar de mechanismen van chronische afstoting, met de bedoeling in de toekomst afstoting te vermijden en zo de overleving en de levenskwaliteit van de getransplanteerde patiënten verder te verbeteren.

Particuliere giften

De aanslepende economische crisis treft ook de zorgsector: inkomsten slinken, terwijl kosten voor bijvoorbeeld instrumenten, medisch materiaal en medewerkers de voorbije jaren sterk stegen. Voor research, één van de kernmissies van UZ Leuven, is het grootste universitaire ziekenhuis van ons land almaar meer aangewezen op bijkomende financiële bijdragen, zoals giften van particulieren. In Nederland zijn dergelijke schenkingen al langer een traditie, in tegenstelling tot in België. 

Contacteer ons
prof. dr. Geert Verleden Diensthoofd pneumologie
prof. dr. Geert Verleden Diensthoofd pneumologie
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven