Schenking geeft impuls aan klinisch onderzoek longtransplantatie

UZ Leuven ontvangt een schenking van 250.000 euro voor klinisch translationeel onderzoek aan de afdeling longtransplantatie.

UZ Leuven ontvangt een schenking van 250.000 euro voor klinisch translationeel onderzoek aan de afdeling longtransplantatie. Een Nederlandse familie schenkt de som uit erkentelijkheid aan het onderzoeksteam. Voor het universitaire ziekenhuis is de gift een broodnodige injectie voor een onderzoeksproject over chronische afstoting na een longtransplantatie. 

In het verleden ontving de afdeling longtransplantatie van UZ Leuven al aanzienlijke bedragen van dezelfde familie. Die schenkingen droegen bij tot de huidige uitstekende transplantatieresultaten, die tot de absolute wereldtop behoren.

Levenskwaliteit

De schenker heeft opnieuw gekozen om het longtransplantatieteam van UZ Leuven met deze belangrijke financiële injectie te ondersteunen. De gift van een kwart miljoen euro is een belangrijke steun voor de voortzetting van onderzoeksprojecten die de kans op genezing of langere overleving met betere levenskwaliteit bevorderen.

Concreet zal het team van prof. dr. Geert Verleden met deze bijdrage een belangrijk onderzoeksproject kunnen uitvoeren naar de mechanismen van chronische afstoting, met de bedoeling in de toekomst afstoting te vermijden en zo de overleving en de levenskwaliteit van de getransplanteerde patiënten verder te verbeteren.

Particuliere giften

De aanslepende economische crisis treft ook de zorgsector: inkomsten slinken, terwijl kosten voor bijvoorbeeld instrumenten, medisch materiaal en medewerkers de voorbije jaren sterk stegen. Voor research, één van de kernmissies van UZ Leuven, is het grootste universitaire ziekenhuis van ons land almaar meer aangewezen op bijkomende financiële bijdragen, zoals giften van particulieren. In Nederland zijn dergelijke schenkingen al langer een traditie, in tegenstelling tot in België. 

Contacteer ons
prof. dr. Geert Verleden Diensthoofd pneumologie
prof. dr. Geert Verleden Diensthoofd pneumologie
Over UZ Leuven

Al meer dan tachtig jaar staat UZ Leuven synoniem voor kwaliteitsvolle en vernieuwende medische zorg. Respect voor de diversiteit en aandacht voor de mens achter de patiënt zijn daarbij kernwaarden. Met 1.764 bedden is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België: bijna 10.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor veilige, kwalitatieve en menselijke patiëntenzorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van hooggespecialiseerde patiëntenzorg, innovatief onderzoek en academisch onderwijs. 

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven