Skip to Content

Sultan van Oman in UZ Leuven

De sultan van Oman heeft intussen het ziekenhuis verlaten. UZ Leuven hanteert voor alle patiënten een strikte privacy en discretie wat betreft medische dossiers.  

Update 13 december 2019

De sultan van Oman heeft intussen het ziekenhuis verlaten en is intussen in Oman teruggekeerd. In overleg met de patiënt werd de behandeling binnen UZ Leuven beëindigd. De Omaanse delegatie heeft haar bijzondere appreciatie uitgedrukt voor de dienstverlening. UZ Leuven hanteert voor alle patiënten een strikte privacy en discretie wat betreft medische dossiers.  

9 december 2019

De sultan van Oman krijgt sinds dit weekend medische zorg in UZ Leuven. Het ziekenhuis neemt alle maatregelen die gebruikelijk zijn voor de hospitalisatie van een staatshoofd. Voor patiënten loopt de normale patiëntenzorg gewoon door. De behandeling van de sultan zal geen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken in het ziekenhuis. Er worden bijvoorbeeld geen ziekenhuisafdelingen gesloten. Het universitaire ziekenhuis hanteert voor alle patiënten een strikte privacy wat betreft medische dossiers en zal er dus verder geen verklaringen over afleggen.

Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven