Sultan van Oman in UZ Leuven

De sultan van Oman heeft intussen het ziekenhuis verlaten. UZ Leuven hanteert voor alle patiënten een strikte privacy en discretie wat betreft medische dossiers.  

Update 13 december 2019

De sultan van Oman heeft intussen het ziekenhuis verlaten en is intussen in Oman teruggekeerd. In overleg met de patiënt werd de behandeling binnen UZ Leuven beëindigd. De Omaanse delegatie heeft haar bijzondere appreciatie uitgedrukt voor de dienstverlening. UZ Leuven hanteert voor alle patiënten een strikte privacy en discretie wat betreft medische dossiers.  

9 december 2019

De sultan van Oman krijgt sinds dit weekend medische zorg in UZ Leuven. Het ziekenhuis neemt alle maatregelen die gebruikelijk zijn voor de hospitalisatie van een staatshoofd. Voor patiënten loopt de normale patiëntenzorg gewoon door. De behandeling van de sultan zal geen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken in het ziekenhuis. Er worden bijvoorbeeld geen ziekenhuisafdelingen gesloten. Het universitaire ziekenhuis hanteert voor alle patiënten een strikte privacy wat betreft medische dossiers en zal er dus verder geen verklaringen over afleggen.

Over UZ Leuven

Al meer dan tachtig jaar staat UZ Leuven synoniem voor kwaliteitsvolle en vernieuwende medische zorg. Respect voor de diversiteit en aandacht voor de mens achter de patiënt zijn daarbij kernwaarden. Met 1.764 bedden is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België: bijna 10.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor veilige, kwalitatieve en menselijke patiëntenzorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van hooggespecialiseerde patiëntenzorg, innovatief onderzoek en academisch onderwijs. 

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven