Skip to Content

UZ Leuven-medewerkers brengen hoopvolle boodschap tijdens De Ronde tegen Corona

Het was een bijzonder moment: op zondag 5 april vloog een helikopter van VTM en Het Laatste Nieuws over campus Gasthuisberg tijdens ‘De Ronde tegen Corona’. In een speciale Ronde wilde de helikopter heel Vlaanderen verbinden en zoveel mogelijk mensen en plaatsen tonen met een boodschap voor elkaar.

Klokslag 15.07 uur zag een afvaardiging van UZ Leuven-medewerkers de helikopter over campus Gasthuisberg vliegen vanop het helikopterplatform. Onze boodschap voor Vlaanderen was duidelijk: ‘Komt goed!’. De boodschap werd gevormd met letters gemaakt van - hoe kan het anders - witte lakens. Ook de patiënten van UZ Leuven keken op het beeldscherm aan hun bed of via hun gsm mee naar dit bijzondere moment van solidariteit.

Positieve boodschap 

Met de positieve boodschap willen we als ziekenhuis iedereen aanmoedigen en bedanken voor alle inspanningen en solidariteit. De boodschap is geïnspireerd door een opschrift in de fietserstunnel naar campus Gasthuisberg. De Leuvense artiest Straatletters schilderde de slogan enkele weken geleden ’s nachts in de tunnel. Het initiatief was een enorme opsteker in moeilijke tijden.

Prof. dr. Marc Van Ranst, diensthoofd laboratoriumgeneeskunde: "We zijn optimistisch. Het aantal mensen dat het ziekenhuis verlaat, is momenteel groter dan het aantal dat opgenomen wordt. Onze medewerkers houden zich sterk en motiveren elkaar nog intenser dan op andere momenten. We hebben veel aan elkaar hier op de werkvloer."

Prof. dr. Joost Wauters, arts op een intensieve-zorgafdeling die COVID-19-patiënten opvangt: "Zoals de slogan het zegt: het komt goed. Het gaat al beter en dat hebben we in de eerste plaats te danken aan alle Vlamingen die de inspanningen om thuis te blijven volhouden. Dat heeft de verspreiding van het virus vertraagd en heeft ons meer ademruimte gegeven om ons voor te bereiden. De strijd is nog lang en er wordt enorm hard gewerkt, maar we zijn strijdvaardig dankzij alle steun die we krijgen en alle geledingen binnen het ziekenhuis werken op een ongeziene manier samen."

Allemaal samen 

De UZ Leuven-delegatie was een afvaardiging van artsen, verpleegkundigen, logistieke medewerkers en andere ondersteunende diensten, zowel van de COVID-19-afdelingen als van de andere diensten. Want niet alleen de mensen op het platform, maar ook alle medewerkers die op dat moment aan het werk waren in UZ Leuven (zo'n 1100 in het totaal), deden mee. De boodschap is duidelijk: strijden tegen corona doen we allemaal samen. En ja, het komt goed.

Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven