Skip to Content
UZ Leuven neemt Loopbaan in gebruik: een dubbele loop- en wandelroute voor een sportieve pauze

UZ Leuven neemt Loopbaan in gebruik: een dubbele loop- en wandelroute voor een sportieve pauze

Op campus Gasthuisberg van UZ Leuven is vanmiddag een Loopbaan geopend, een van de wandel- en looproutes die Sport Vlaanderen aanlegt op bedrijventerreinen en nabij ziekenhuizen. De dubbele lus in het Alexianenpark en Bertembos nodigt uit tot een sportieve break.

Geen betere manier om een lunchpauze te spenderen dan te gaan wandelen, joggen of hardlopen in de natuur. Volgens dat idee opende Sport Vlaanderen op campus Gasthuisberg van UZ Leuven vanmiddag zijn zesde Loopbaan, een bewegwijzerde loop- en wandelroute voor bedrijven en hun werknemers.

Het gaat om een wandellus in het Alexianenpark nabij het Lemmensinstituut (1,8 km) en een looproute (6,8 km) die vanaf Gasthuisberg doorheen Bertembos leidt. Het start- en eindpunt van beide routes is de hoofdingang (Toegang Oost) van het ziekenhuis.

De routes zijn er in de eerste plaats voor werknemers van UZ Leuven, maar zijn uiteraard toegankelijk voor het grote publiek. Langs de wandelroute staan groene bordjes, voor de looproute dien je de blauwe bordjes te volgen.

De Loopbaan kwam tot stand in samenwerking met de stad Leuven, de gemeentes Herent en Bertem en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Filip Demeyer, teamverantwoordelijke Sport op het Werk van Sport Vlaanderen: “Met de ‘Loopbanen’ willen we werknemers vlak bij hun werkplek de mogelijkheid geven om te wandelen en te lopen. Sportieve werknemers, ook op werkdagen, zitten beter in hun vel en zijn vaak productiever op het werk. Daarom ontsluiten we met Sport Vlaanderen laagdrempelige loop- en wandelroutes waar mensen in een groen kader even kunnen loskoppelen van hun werk.”

Peter Hermans, personeelsdirecteur UZ Leuven: “Welzijn is een cruciale doelstelling binnen ons beleid voor medewerkers. Mentaal welzijn en fysieke gezondheid gaan hand in hand. We moedigen dan ook alle initiatieven aan die onze medewerkers fit en gezond houden op de werkvloer. Deze loopbanen dragen bij tot de veerkracht die we allen nodig hebben na een moeilijke periode waarin onze medewerkers het beste van zichzelf hebben gegeven.”

Johan Geleyens, schepen van Sport van de stad Leuven: “Als stad zetten we erg in op sport. We merken dat onze inwoners dat erg waarderen. Deze nieuwe omloop zal de Leuvenaar nog meer kansen geven om vlak bij de stad in een mooie groene omgeving te bewegen. Dit aanbod staat volwaardig naast de drie bestaande Finse pistes, de fit-o-city, de fit-o-meter, het beweeglint en de andere initiatieven in open lucht. Zo lokken we de Leuvenaar naar buiten voor extra endorfines en vitamine D. Want sportieve Leuvenaars zijn gezondere en gelukkigere Leuvenaars.”

Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven