Skip to Content

Zieke kinderen worden helden

Fotoshoot voor patiëntjes kinderziekenhuis UZ Leuven

Begin januari kwam kunstenaar en fotograaf Alberto Saleh voor een lucky fotoshoot naar het kinderziekenhuis van UZ Leuven; met als bedoeling de zieke patiëntjes een dag een ster of held te laten zijn. Het kinderziekenhuis vindt het belangrijk om kunst en creativiteit te betrekken bij het genezingsproces van kinderen.

Door de nadruk te leggen op hun persoonlijke expressie en levensvreugde, wil de fotograaf tonen dat ziek zijn maar een deel van iemands persoonlijkheid is. Voor de kinderen en hun ouders is het een bijzondere dag, waarbij ze met hun foto een unieke en leuke herinnering aan hun verblijf in het ziekenhuis mee naar huis krijgen. 

Prof. dr. Carine Wouters, kinderreumatoloog in UZ Leuven: “We merken keer op keer dat kinderen ondanks hun ziekte of langdurig ziekenhuisverblijf nog veel creativiteit en veerkracht in zich hebben. Daarom organiseren we het hele jaar door workshops met kunstenaars. Door zo’n workshop kunnen de kinderen de ziekenhuiswereld even vergeten. Zowel ouders als kinderen zijn heel enthousiast over dit soort initiatieven.

Alberto Saleh, kunstfotograaf, heeft een bijzondere band met het ziekenhuis. “Hier in UZ Leuven geeft men letterlijk het leven terug aan mensen die ziek zijn. Dat wil ik weerspiegelen in mijn foto’s. Een mooie glimlach en de vreugde in de ogen van een kind toont dat het vooral een kind blijft, of het nu ziek is of niet.”

 

In het nieuwe kinderziekenhuis, dat in het najaar van 2018 de deuren opent op campus Gasthuisberg, komt een aparte Kunst en Muzeruimte, speciaal voor creatieve workshops, tentoonstellingen en voorstellingen in samenwerking met museum M in Leuven.

Contacteer ons
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
communicatie UZ Leuven UZ Leuven,UZ Leuven
Over UZ Leuven

Als grootste universitaire ziekenhuis van België wil UZ Leuven grenzen verleggen door gespecialiseerde zorg en innovatieve behandelingen te combineren met menselijke aandacht en respect voor elke patiënt. Meer dan 10.000 gepassioneerde medewerkers geven elke dag de beste zorg op maat. Toekomstige zorgverleners en medewerkers krijgen in UZ Leuven een hoogstaande opleiding, met het oog op levenslang leren en innoveren. Als pionier in klinisch onderzoek denkt het ziekenhuis ook aan de patiëntenzorg van morgen.

UZ Leuven
Herestraat 49
3000 Leuven